7 DORUČAKA ZA 7 DANA: Budite vitki i zdravi jedući ovo

Doručak je najvažniji obrok u danu. Treba da daje energiju u prvoj polovini dana, puštajući ceo sistem u rad i uspostavljajući dobar metabolizam do večeri.

Ako nemate dobar doručak, osetićete jaku glad pre večere i neizbežno ćete je morati zadovoljiti pre spavanja. Ovo je put do metaboličkih poremećaja i pojave svega što je suvišno.

Doručak treba da bude uravnotežen i potpun, sastoji se od proteina, složenih ugljenih hidrata. Nudimo vam zdrave mogućnosti doručka za žene za svaki dan u nedelji.

OPCIJE ZDRAVOG DORUČKA ZA ŽENE

 1. Ovsena kaša sa jabukom i cimetom
  Odlična kombinacija. Takođe joj možete dodati orahe i sušeno voće.
 2. Jogurt i bobičasto voće
  Poželjno je odabrati prirodni jogurt sa živim bifidobakterijama. Bobice će služiti kao izvor vitamina i vlakana. A da biste ovom jelu dodali proteine i omega-3 masne kiseline, samo uzmite još nekoliko kašika lanenog brašna ili obroka.
 3. Grejpfrut i poširana jaja
  Studije su pokazale da jedenje pola grejpa pre obroka pozitivno utiče na metabolizam. Nakon što pojedete ovo gorko voće, možete započeti glavno jelo: poširana jaja sa hlebom od celog zrna i salatom od povrća.
 4. Voćne i proteinske pločice
  Ploča bilo kog voća veliki je poticaj za energiju na početku dana. Dodajte im jednu ili dve proteinske čajne pločice i uverite se da vam dan dobro prolazi.
 5. Žitni tanjir
  Neke žitarice plus proklijala zrna i jogurt su vlakna i složeni ugljeni hidrati. Imaju mehanički efekat, pozitivno utičući na proces varenja.
 6. Smoothie od banane
  Hranljiv, ukusan i zdrav doručak. Mešajte kefir ili jogurt, bananu, suvo voće, laneno seme, seme sezama i kakao u proizvoljnim količinama. Sve zajedno umutite u blenderu.
 7. Zeleni smoothie
  Zdravi detoksikacijski koktel ispunjen vitaminima i mineralima. Uzmite gomilu zelenila, listova mente, bobica, zelenog povrća, banane, malo meda, bademovog mleka i umutite sve u blenderu.

Mnogi smatraju da su ove opcije za pravi doručak najkorisnije. Preporučuje da dan započnete čašom vode i limunovim sokom, a zatim pređete na obrok nakon 30ak minuta.
Preporučuje se da sledeći obrok nakon doručka bude ugljeni hidrat. Ručak je ponovo uravnotežen, a večera je lagani protein.

Izbalansirajte vašu ishrani i budite nam zdravi i vitki.

Izvor: dnevni.rs

Author: admin