ČAJ ZA ČIŠĆENJE JETRE: U narodnoj medicini se koristi vijekovima unazad…

U narodnoj medicini se koristi već vijekovima…

Lekovita svojstva korena žutih cvetića su poznata od davnina. Čak i čuveni doktor Oz savetuje da se čaj od korena maslačka koristi kao obavezan sastojak 48-časovne detoksikacije, kako bi vaša jetra tokom noći lakše izbacila toksine iz organizma. Naučna istraživanja su pokazala da ovaj napitak ima diuretički efekat i može pomoći jetri u procesu eliminisanja toksina iz organizma.

Najnovija naučna istraživanja su čak pokazala da čaj od korena maslačka može smanjiti broj kancerogenih ćelija, pri čemu zdrave ćelije ostaju netaknute. U indijanskoj narodnoj medicini, čaj od korena maslačka se koristio za ublažavanje problema s bubrezima, nadutosti, kožnih oboljenja i gorušice.

Kinezi su ovaj napitak koristili za lečenje brojnih stomačnih problema, kao i kod upale slepog creva, a porodilje su ga pile za povećanje laktacije ili u slučajevima upale mlečnih kanala.

Evo jednog načina pripreme ovog lekovitog čaja:

Oko 60 grama usitnjenog korena maslačka stavite u litar proključale vode i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Čaj procedite i pijte po potrebi. Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

Izvor: net

Author: admin