ČUDESNA BILJKA KOJA LIJEČI SVE OSIM SMRTI: Nalazi vam se nadomak ruke, a evo kako da je pripremite…

Iako i neke druge vrste biljaka imaju crno sjeme, djelotvornost njihovog sjemena prema dosadašnjim saznanjima nije ni približna onoj od čurekotovog sjemena (crnog kima).

Čurekot (crni kim) u današnje vrijeme biva ponovo otkriven od strane moderne nauke, pa se samo u posljednjih 40-ak godina objavljuje oko 400 naučnih studija o temi čurekota i njegovih aktivnih supstanci.

Ove studije ukazuju na veoma veliki broj bolesti na koje čurekot djeluje povoljno, a u koje između ostalih spadaju: astma, alergije, hronični umor, autoimuna oboljenja poput reumatoidnog artritisa i psorijaze, povišene masnoće u krvi, šećerna bolest (dijabetes), hemoroidi, proširene vene, visok krvni pritisak, bakterijske, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upale pluća, sinusa, oslabljen imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, gastritis, bolovi u stomaku prouzrokovani “nervoznim crijevima”, crevne gljivice (kandida), nadutost, proliv, kolike, oboljenja jetre, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, tumori… itd.

Izraženo je i povoljno djelovanje čurekotovog ulja na kožu (hrani i njeguje kožu te pomaže pri regeneriraciji oštećenih ćelija), nokte čini sjajnijim i jačim, jača korijen kose i djelotvoran je protiv peruti

.Mnogi će ostati skeptični pri pogledu na ovaj pozamašan spisak bolesti na koje čurekot pozitivno djeluje. Veoma je teško povjerovati da jedna biljka može uspješno djelovati na ovo sve.

Pa se pitamo: “Kako je moguće da može djelovati kako na alergiju tako i na smanjenje masnoća, krvni pritisak i tumore?”

Odgovor leži u idealnom hemijskom sastavu njegovih sjemenki, koje sadrže preko 100 biološko-aktivnih supstanci koje se međusobno dopunjuju i potpomažu u ljekovitom djejstvu što dovodi do jedne vrste funkcionalnog sinergizma (pojačanog dejstva).

U ove aktivne supstance spadaju između ostalih omega-3 nezasićene masne kiseline, vitamini B1, B2 i B6, vitamin C, vitamin E, nigellone, gorka supstanca nigellin, timokinon, saponin melantanin, beta – sitosterin i mnoge druge.

Također, treba uzeti u obzir da čurekot pomaže organizmu pri vraćanju ravnoteže u imuni sistem kao i besprijekornom funkcionisanju metaboličkih procesa. Iz tog razloga je redovno korišćenje čurekotovog ulja preporučljivo ne samo u akutnim i hroničnim stanjima, nego i kao svakodnevna preventiva, te predstavlja jedan veliki korak naprijed koji možete uraditi za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.

Imunitet je prirodna sposobnost organizma da prepozna strane materije koje ga ugrožavaju i da se od njih zaštiti. U strane materije koje štetno utiču na naš organizam u prvom redu ubrajamo različite bakterije, viruse i parazite. Imuni sistem ima ulogu da prepoznaje, neutralizuje, uništava i odstranjuje te materije u procesima koji se nazivaju imunološke reakcije.

Author: admin