Hren je jedan od najmoćnijih domaćih antibiotika: Evo šta sve leči!

Hren je jedan od najmoćnijih domaćih antibiotika: Evo šta sve leči!

Hren je prirodni i najmoćniji antibiotik, a evo kako da ga iskoristite za lečenje

Hren je biljka koja sadrži glikozid, kaliju, sumpor i puno vitamina C. Zahvaljujući ovim svojstvima može se koristiti ne samo kao začin za mnoga jela, već i u lekovite svhe.

Hren je visoko efikasan prirodni antibiotik. Ovako deluje na ljudsko telo:

Zagreva sluznicu i kožu
Normalizuje snadbevanje krvi bubrezima
ima diuretički efekat;
pospešuje odliv žuči;
poboljšava cirkulaciju krvi;
omekšava kašalj;
smanjuje šećer u krvi;
poboljšava funkcionisanje gastrointestinalnog trakta.

Jedina kontraindikacija za upotrebu ovog proizvoda su pojačano znojenje i alegija na senfoli.

U slučaju digestivnih poremećaja, dodajte kašičicu rendanog rena u čašu toplog mleka i konzumirajte ovo piće jednom dnevno – najbolje uveče. Postupak ponovite nakon dve do tri nedelje.

Hren protiv prehlade i gripa

Da biste sprečili razvoj prehlade, svaki dan konzumirajte 50 grama rendanog rena, konzerviranog ili svežeg. Ovo je efikasan tretman koji se ne preporučuje onima koji pate od bolesti želuca ili bubrega.

Rendani hren mešajte sa medom (odnos je 1 kašika rena i 3 kašike meda) i koristite za kašalj ili simptome astme, ali samo kada telesna temperatura nije povišena. Med omekšava oštrinu rena i doprinosi brzom uništavanju patogena. Dovoljno je da uzmete jednu malu kašičicu ovog sastava 5 puta dnevno. Ako hoćete da poboljšate delovanje ovog leka, dodajte mu i malo rendanog luka i 5 kašika vode, zatim izmešajte i koristite kao lek.

U slučaju gripa:

Kašiku rendanog rena prelijte šoljom ključale vode i ostavite da vri 5 minuta. Procedite i pijte ovaj čaj 3 do 4 puta.

U slučaju reume i glavobolje:

Izrendajte na sitno koren rena dužine 10 cm. Zatim dodajte malo vode pa ovu smesu stavite na lanenu krpu i stavite kao oblog na bolno mesto. Ukoliko patite od glavobolje, oblog od rena stavite na potiljak. Pre primene obloga, kožu namažite uljem. Oblog držite 5 minuta a onda isperite mlakom vodom.

Dezinfekcija rana:

Koren rena izrendajte i pomešajte sa litar 70% alkohola. Nakon dva dana procedite alkohol. Sa dobijenim sastavom mažite rane i dezinfikujte ih na taj način.

Author: admin