Izliječite kašalj i bronhitis sa listom kupusa i medom

Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom, ovo je “zlatno” sredstvo protiv kaslja, piše portal uspesnazena.com!

Izliječite kašalj i bronhitis sa listom kupusa i medom

Izliječite kašalj i bronhitis sa listom kupusa i medom

Za ovo liječenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.
Da biste započeli liječenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med.

Evo šta treba da uradite:

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Zatim jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi. Preko kupusa staviti najlonsku kesi i umotava se šalom ili peškirom. Poželjno je da se stvlja pred spavanje.

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.
Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve procedure. Liječenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamijenjivati sa toplim ricinusovim uljem.

Izvor: uspesnazena

Author: admin