JABUKOVO SIRĆE I MED: Narodni lijek protiv kiselosti organizma i za mršavljenje! (EVO KAKO GA KORISTITI)

Narodni lijekovi su veoma dobrodošli s vremena na vrijeme, kada želite da svoje tijelo ojačate i pripremite za novo godišnje doba.

Sirovi med i jabukovo sirće djeluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za odbranu od infekcija i tretiranju različitih okolnosti koji utiču na bolji kvalitet života.

Zdravstvene blagodeti od mješavine jabukovog sirćeta i meda:

-Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)
-Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice.
-Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije.
-Gubitak težine
-Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak
-Ublažava upalu grla
-Više energije
-Mladalački izgled i bolje stanje kože
-Lijek za loš zadah
-Smanjenje upale
Zašto je ovo dobitna kombinacija?

Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na osnovu hemijskih osobina sastojaka i interakcije sa telom. Mnogi stručnjaci veruju da postajemo bolesni kada naše tijelo pretjerano poveća kiselost (pH ispod 7). Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tijela u momentu konzumiranja.  Ove dve supstance su savršen način da se organizam otarasi prekomjerne kiselosti usljed stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tijela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH ​​vrijednost tijela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti napitak od jabukovog sirćeta i meda:

1 kašičica sirovog meda i 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako mozete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku) 1 čaša tople vode.
Možda ćete se prvobitno boriti sa jakim ukusom u ustima, ali kada osjetite blagodeti, najvjerovatnije ćete željeti da se držite recepta.
Kada ga piti?
Najbolje je mješavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta pre jela. Budite doslijedni i koristite ga svakodnevno.
Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus. Jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i lijekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se ljekaru da bi se izbjegle interakcije sa lijekovima koje uzimate.

novi.ba

Author: admin