Kako sam OČISTILA ARTERIJE i smanjila holesterol sa ovim prirodnim lijekom

Ovaj lijek narodne medicine je odličan za vaše zdravlje jer čisti artetije, bori se protiv infekcija i smanjuje nivo holesterola. Ovo je popularni njemački lijek koji sadrži veoma zdrave sastojke, a to su: đumbir, bijeli luk i limun.

Bijeli luk posjeduje antiupalna, antivirusna i antiseptička svojstva,a bogat je vitaminom C, B6, manganom i vlaknima. Đumbir je zdrav začin koji liječi upale (sadrži protivupalne sastojke kao što su karoten, kurkumin, salicilat, kapsaicin) probavne probleme, smanjuje bol…

Limun je veoma značajan u borbi protiv teških bolesti jer je bogat vitaminom C, a jača imuni sistem i reguliše pH vrijednost organizma.

Sastojci koji su vam potrebni za recept:

  • 4 neoguljena limuna
  • 4 čehna bijelog luka
  • 2 litra vode
  • mali dio đumbirovog korijena

Upute za pripremu:

Operite sve sastojke, a zatim izrežite limun na komade, odvojite koru od bijelog luka i đumbira. Dobijenu smjesu zagrijte u tavi i dodajte vode dok ne prokuha. Nakon kuvanja. Uzmite viljušku pa izgnječite dobijenu smjesu.

Poslije toga ostavite da se ohladi a zatim je ocijedite u staklene boce. Te boce čuvajte u frižideru.

Bijeli luk će izgubiti svoj neprijatan miris zbog limuna i đumbira, tako da ne brinete o tome.

Kako ga oristiti:

Ovaj lijek pijte svako jutro na prazan želudac, a i naveče 2 sata prije spavanja. Prije upotrebe promućkajte kako đumbir ne bi ostao na dnu boce.

Napravite i vi ovaj korisni recept, zaista dobro dođe.

Izvor: megagiga.info

Author: admin