NEĆETE VJEROVATI ŠTA ĆE SE DOGODITI: Zapalite žalfiju u kući i za samo nekoliko minuta desiće se čudo

Žalfija je na ovim prostorima od davnina poznata kao lekovita biljka. Naši preci su je koristili za isterivanje zla, ali i za lečenje mnogih bolesti.

U raznim krajevima je nazivaju raznim imenima – kadulja, pelin, kaloper, beli džiger, slavulja… što samo govori o tome koliko su je naši preci koristili. Ova lekovita biljka ima široku medicinsku primenu i ulazi u sastav mnogih lekova.

Njena lekovitost potiče od isparljivih etarskih ulja, onda zamislite koliko je zdravo udisati njena isparenja. Bilo da je leto ili zima, da su prozori otvoreni po ceo dan ili su zatvoreni, vazduh u našoj kući je pun raznih otrova i mikroorganizama.

Ako hoćete da se rešite ovih, nepoželjnih materija, pročistite vazduh u svojoj kući ili, kako bi naši stari rekli – da isterate zlo, najbolje ćete to uraditi pomoću žalfije.

Istraživanja su pokazala da kada okadite prostoriju žalfijom, uništi se čak 94 odsto bakterija iz vazduha. A kada su istraživači ispitali vazduh sledećeg dana, on je i dalje bio čist.

Sve što treba da uradite jeste da suve listove žalfije savijete u “štapić”, kao na snimku, zapalite jedan kraj i odmah ugasite. Nakon toga ona će početi da se žari i da dimi.

Ako ovo budete radili svakih nekoliko dana, uradićete mnogo za svoje zdravlje. Sprečićete glavobolje, kašalj i respiratorne infekcije, smanjiti mogućnost od dobijanja srčanih bolesti i tretirati hronični umor i astmu.

Izvor: opanak.rs

Author: admin