OVAJ LIJEK JE IZNENADIO I DOKTORE: Pomiješajte hren i ocat i sačekajte 10 dana…

Mogli biste zaboraviti na farmaceutske lijekove, jer 2 jeftina i prirodna sastojka rješavaju mnoge teških bolova u sinusima i glavobolje.

S prvim jakim vjetrom i hladnim danima vraćaju se muke onima koji pate od čestih upala sinusa. Glavobolje su praktično obvezni pratilac sinusitisa, kod kojeg često ne pomažu ni najjači lijekovi.

Zbog toga se možete okrenuti prirodnim metodama i ponekad je to bolje nego se kljukati industrijskim proizvodima. Uostalom, efikasnost ovog lijeka začuđuje i zvaničnu medicinu!?

Dobar saveznik u ovoj borbi je – ljuti i jaki hren. Stara grčka poslovica kaže: “Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata”.

Priprema smjese:

Preporuka je da svježi hren naribate i prelijete vinskim octom, a potom stavite u bocu od pola litre i zatvorite. Smjesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje.

Način primjene:

Kad istekne ovaj rok, nekoliko puta tokom dana preko otvorenog grlića boce udišite smjesu po pet minuta. Istom tekućinom natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku.

Terapija traje pet dana, što bi trebalo biti dovoljno da vas ljut i jak miris hrena u octu riješi sinusitisa i neugodnih glavobolja.

Jedno od rješenja je i da naribate 50 grama hrena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da provrije. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je frotirom i udišite paru.

Izvor: DozaZdravlja.com

Author: admin