POPIJTE ČAŠU VODE SA OVIM ZAČINOM: Kad vidite koje sve bolesti smiruje, odmah ćete početi konzumirati!

Kurkuma je poznata po svojim anti-upalnim i anti-kancerogenim djelovanjima

Smatra se da voda sa kurkumom može da riješi pregršt zdravstvenih problema.

Još ako u nju dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i liječenje!

Naime, kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena djelovanja. Možda bi čak moglo da se kaže da je topla voda od kurkume sa limunom i medom lijek za sve bolesti!

Drži dijabetes pod kontrolom

Kurkuma značajno smanjuje otpornost na insulin i spriječava dijabetes tipa 2. Ipak, pijre upotrebe kurkume posavjetujte se sa svojim ljekarom, jer upotreba nekih jakih lijekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije.

Protivupalna i antioksidativna svojstva

Hronična upala ozbiljno šteti tjelesnim tkivima. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, koje je nekad i jače od komercijalnih lekova protiv upala.

Ublažava artritis

Zbog svoje jake antioksidativne moći, efektno uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u tijelu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.

Spriječava bolesti srca

Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje naslaga koje začepljuju arterije i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.

Prevencija raka

Ovaj nevjerovatan začin smatra se izuzetno korisnim za prevenciju raka.

Recept za vodu sa kurkumom

Sastojci: pola limuna, pola kašike kurkume, 250 ml tople vode, malo meda.

Priprema: Iscjedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, pa sve dobro izmješajte. Zasladite medom po svom ukusu, ali nemojte pretjerivati.

stil.kurir.rs

Author: admin