POPIJTE ČAŠU VODE U 6 UJUTRO: Cijeli svijet je poludio za ovom metodom, a evo i zbog čega

Saznajte zašto je pitka voda prva stvar ujutro koja bi trebala biti vaša doživotno navika. Nema sumnje voda je jedno od najkorisnijih pića za sveukupno zdravlje. Poznata je činjenica da je dve trećine ljudskog tijela napravljeno od vode i da je ovaj hranljivi sastojak od vitalnog značaja za opstanak.

Ali, jednostavna navika koja uključuje vodu za piće može vam pomoći da povećate vaše zdravlje na mnogo nivoa, pružajući vam učinkovitosti na redovnoj osnovi. Sve što treba učiniti je popiti čašu vode u trenutku kad se probudite. Ako mislite da je to trivijalno, niste u pravu. Saznajte zašto je pitka voda prva stvar ujutro koja bi trebala biti vaša doživotno navika.

Ovo je poznato kao japanska terapija vodom i izuzetno je efikasna u prevenciji različitih bolesti i zdravstvenih stanja kao što su:

– artritis
– kolitis
– migrena
– smanjenje boli
– bol u grudima
– eliminacija lošeg holesterola
– Visok krvni pritisak

Ovo je postupak: Samo popijte 650 ml vode nakon buđenja. To je oko 4 šoljice. Ne pijte vodu iz česme osim ako nije prečišćena. Destilovana voda je mnogo bolja. Ako koristite destilovanu vodu, preporučuje se i dodavanje nekih minerala poput sode bikarbone.Međutim, na cijelu količinu vode dodajte samo jednu supenu kašiku, inače može biti štetno, 45 minuta nakon što ste popili vodu, započnite dnevnu rutinu. Ne jedite ništa tokom tih 45 minuta. Popijte najmanje 1 čašu vode pre svakog obroka i ne pijte ništa drugo 2 sata nakon obroka. Na taj način ćete drastično poboljšati svoje zdravlje. #novi.ba#

Author: admin