Probala sam da 7 dana čim ustanem pijem jabukovo sirće: Evo šta se sve PROMIJENILO NA MENI zbog toga!

Sebe smatram osobom sa prilično zdravim navikama, ali najviše brljavim kada su u pitanju jutarnje navike.

Kaskam za trendom, ali sam riješila da ipak dam šansu sirćetu

Umjesto da, kao svaka zdravstveno odgovorna osoba, ujutro popijem vodu ili mlaku vodu sa limunom, ja se odmah hvatam za kafu. Onda sam riješila da to malo promijenim i da umjesto kafe svakog jutra popijem čašicu jabukovog sirćeta, u nadi da će me zaista riješiti nadutosti i tromosti.

Moj eksperiment je trajao nedelju dana, a evo kako je prošao.

Počelo je moje prvo jutro – iskotrljala sam se iz kreveta želeći kafu, ali sam umjesto toga sebi sipala dobru rakijsku čašicu sirćeta, pomješala sa malo vode i iskapila to. Oči su mi odmah zasuzile pa sam se brže-bolje nalila sa još vode. I moram da vam priznam, to me je odmah razbudilo. Takođe, osjećala sam da mi grlo i stomak gore, pa sam sebi to predstavila kao da sirće ubija sve bakterije u meni. Doduše, peklo je i previše, pa sam riješila da se ipak konsultujem sa nutricionistom i ispostavilo se da sam sipala premalo vode. Na dvije kašičice sirćeta treba sipati oko 250ml vode, u suprotnom će sirće oštetiti zube ali i sistem za varenje.

Mislila sam da treba dodati samo par kapljica vode i grdno sam se prešla. Malo me je uplašilo to prvo jutro, ali sam nastavila dalje i ovog puta sam pratila uputstva. Ovog puta bilo je mnogo podnošljivije i evo šta sam primjetila.

Prvo – zaista nisam bila onako naduvena kao ranije. Tri dana bilo je dovoljno da splasnem. I imala sam više energije cijelog dana. Ne mnogo više, ali razlika je ipak bila osjetna.

Što se tiče ljepote kože i ostalih estetskih benefita, koža mi je bila primjetno ljepša, ali zaista ne znam da li je za to zaslužno sirće ili litri i litri vode koje sam pila kako bih se riješila njegovog ukusa u ustima.

Samo par dana nakon što sam prestala sa eksperimentom, prehladila sam se, i to sam povezala sa tim da mi je sirće diglo imunitet, da bi potom pao kada sam prestala da ga pijem. Zato sam riješila da produžim sa ovim režimom, i mogu vam reći da nemam nikakve zamjerke na njega.

Izvor: zena

Author: admin