PROVJERENO DJELUJE! PRIJE SPAVANJA STAVITE SAPUN ISPOD ČARŠAFA: Evo šta će se dogoditi

Sindrom nemirnih nogu za koji vjerovatno ni vi niste znali da se tako zove je vrlo čest problem, a to je najčešće uzrok neprospavane noći te stalnog trzanja i okretanja u krevetu.

Više od čak 3 miliona Amerikanaca pati od ovog sindroma, koje je neizlječivo. Sindrom nemirnih nogu je veoma neugodno stanje koje se očituje čestim grčevima u nogama koji vas mogu probuditi usred noći. Pored nogu, glava, torzo , ruke i drugi dijelovi tijela mogu da budu pogođeni.

Glavni uzrok takvog sindroma je poremećaj u živčanom sistemu, što čini da se noge trzaju i nekontrolisano pomiču dok spavate. Simptomi se najčešće javljaju tokom noći. Najgori dio je da taj sindrom može da bude jako bolan što vam život krajnje neugodnim.

Kao što je spomenuto, samo stanje je neizlječivo, ali se može ublažiti pomoću prirodnog lijeka koji su mnogi ljudi isprobali i tvrde da zaista djeluje. Sve što trebate je da stavite sapun između čaršafa.

Mnogi imaju tendenciju da stave sapun u čarapu prije nego ga stave između slojeva kako ne bi otišao na posteljinu. Zamijenite sapun jednom mjesečno jer ima tendenciju da se smežura i osuši za 30-ak dana. Ključ je da zadržite sapun svježim cijelo vrijeme!

Author: admin