Recept je vrlo jednostavan…REKORDERKA IZ HRVATSKE: Za godinu i po smršala sa 120 na 55 kg

Da se u godinu i po može i više nego prepoloviti masu tijela, a ostati zdrav dokazala je Tatjana Hrastić iz Grubišnog Polja u Hrvatskoj koja se danas ponosi sa svojih 55 kilograma. Naime, prije nego je odlučila smršati imala je čak 120 kilograma.

– Inače sam tlakaš na lijekovima 13 godina, pa sam se bojala za zdravlje. Nakon Božića 2011. godine sam odlučila odbaciti loše životne navike. Više nema pola kilograma štapića za gablec, grabljenja po pet puta u tanjur za ručak, ili lijeganje nakon obilnog jela – kaže ta zubna tehničarka. Pri mršavljenju nije uvela nikakav poseban režim. Izbacila je samo kruh, a sve ostalo nastavila jesti.

– Stvar je količina. Nakon što bi za ručak ispraznila tanjir, odmah bih ga odložila u sudoper pa izašla u šetnju. Prvo po 500 metara, a onda sam postupno povećavala i nerijetko žestokim hodom prevaljivala i 12-ak kilometara – navodi Hrastić.
ila je i na 49 kilograma, ali je ipak nešto vratila kako ne bi narušila zdravlje. Sada ponosno pozira u jednoj nogavici starih radnih hlača, koje joj je krojačica nekoliko puta morala proširivati. Sada više i ne može pojesti koliko je ranije mogla. Ali je puna samopouzdanja.
– Nikada se u svojoj koži nisam osjećala kao sada i subjektivno i objektivno. Stalno sam slušala ”Debela, debela, najela se pepela“! – kaže ponosno. Šokirala je mnoge ljude novim izgledom. Na proslavi godišnjice mature mnoge bivše razredne kolege ju nisu prepoznale, a čak je niti treći susjed nakon pola godine nije prepoznao.
– Osjećaj je bio odličan – zaključuje ona.

Author: admin