TOPLA VODA I LIMUN: 20 dobrih razloga zašto da ovaj napitak pijete svako jutro…

20 dobrih razloga zašto da ovaj napitak pijete svako jutro…

Vitamin C pomaže formiranje koštanog tkiva nerođene bebe, zbog visokog sadržaja kalijuma, mešavina vode sa limuna pomaže u formiranju ćelije mozga i nervnog sistema bebe. Voda sa limunom ne samo da samo da gasi žeđ bolje od bilo kog drugog napitka, nego i hrani telo sa vitaminima i mineralima koji su potrebni našem organizmu.

Limun s vodom može da smatrati najboljim prirodnim energetskim napitkom. Kada se probudimo ujutru, naše telo je dehidrirano i ima potrebu za vodom kako bi izbacilo toksine. Drugim rečima, ova domaća “limunada” pomaže da se eliminišu toksini, reguliše pravilan rad bubrega i probavnog trakta primoravajući ih da rade što je moguće ravnomernije.

Evo 20 neverovatnih razloga zašto je potrebno da započnete dan sa toplom vodom vodom i limunom:

1. Voda sa limunom daje telu elektrolite koji hidriraju vaše telo.

2. Limun sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum.

3. Voda sa limunom je dobro za zglobove, smanjuje bolove u zglobovima i mišićima.

4. Topla voda sa limunom pomaže varenju. Limunska kiselina deluje sa drugim enzimima koji lako stimulišu izlučivanje želudačnog soka i varenje.

5. Voda sa limunom čisti jetru Jetra proizvodi više enzima iz vode sa limunom nego od bilo koje druge hrane.

6. Sok od limuna stimuliše jetru da se oslobodi toksina.

7. Voda s limunom pomaže borbi protiv infekcija respiratornog trakta, upalu grla i upalu krajnika. To je zbog antiinflamatornog svojstva limuna.

8. Topla voda sa limunom pomaže regulisanje rada creva.

9. Dobra je za vraćanje u normalu metabolizma.

10. Pošto je limun snažan antioksidans, štiti organizam od slobodnih radikala i jača imuni sistem.

11. Umiruje nervni sistem jer limun sadrži visok nibo kalijuma. Depresija i anksioznost su često rezultat niskog nivoa kalijuma u krvi. Nervni sistem treba dovoljnu količinu kalijuma da obezbedi održivi signale srcu.

12. Voda sa limunom čisti krv, krvne sudove i arterije.

13. Voda sa limunom može pri snižavaju krvnog pritiska. Dnevni unos jednog limuna može smanjiti povišeni krvni pritisak za 10 odsto.

14. Voda sa limunom stvara alkalizirajući efekat u telu. Čak i ako ste ga popiti pre obroka, ona može da pomogne vašem telu da održi viši nivo pH. Ako je pH viši to se vaše telo bolje bori sa bolestima.

15. Voda sa limunom je dobro za kožu. Vitamin C u limunu podmlađuje našu kožu

16. Voda sa limunom pomaže da ublaži mokraćne kiseline, izgrađena od čega dovodi do bola u zglobovima i gihta.

17. Voda sa limunom je koristan za trudnice. Pošto limun prepun vitamina C, on pomaže telu da se nosi sa virusima. Osim toga, vitamin C pomaže formiranje koštanog tkiva nerođene bebe. Istovremeno, zbog visokog sadržaja kalijuma, mešavina vode sa limuna pomaže u formiranju ćelije mozga i nervnog sistema bebe.

18. Voda sa limunom ublažava gorušicu. Za ovo, pomešajte kašičicu limunovog soka u pola čaše vode.

19. Voda sa limunom pomaže kod mršavljenja. Limun sadrži pektin vlakna, što pomaže da se utoli glad. Studije su dokazale da ljudi koji koriste više alkalna ishrane izgubili težinu brže.

20. Voda sa limunom pomaže kod bolova zuba i gingivitis.

Izvor: net

Author: admin