ZOVU JE BILJKA BESMRTNOSTI: Kada vidite šta radi ljudskom tijelu shvatit ćete zašto je najljekovitija na svijetu…

Evo zašto je najljekovitija na svijetu…

ZOVU JE BILJKA BESMRTNOSTI !!

Biljka koja se diljem svijeta koristi za liječenje mnogih ozbiljnih bolesti pa čak i raka.

Ljekovita biljka Aloe vera potiče iz Sjeverne Afrike , izgledom podsjeća na kaktus iu sebi sadrži dosta vode .

Bogata je vitaminima i mineralima , pogotovo vitaminom C , E i cinkom. Ona ima antibakterijsko djelovanje pa zbog toga uspješno sprečava sve vrste infekcija .

Ova biljka u Rusiji je poznata kao ” eliksir mladosti ” dok su je stari Egipćani nazivali ” biljkom besmrtnosti ” au nekim krajevima zovu je još i ” kraljicom ljekovitih biljaka ”.

Po svojim iznimnim ljekovitim moćima bila je dobro poznata i korištena iu kineskoj tradicionalnoj medicini .

Aloe vera ( aloja ) se bez sumnje smatra za najlekovitiju biljku na planeti . Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki utjecaj na zdravlje au isto vrijeme vrlo je korisna u kozmetičkoj industriji.

Na njoj su provedena mnoga znanstvena istraživanja ali do sada još uvijek nisu u potpunosti objašnjena čuda koji leže unutar ove biljke i na koji način se uz njenu pomoć postiže izlječenje nekih od najtežih bolesti poput raka i AIDS – a . Postoji i vjerovanje da je Aloe Vera jedna od Kleopatrinih tajni za njegu kože .

Aloe Vera kao lijek masovno je počela se koristiti u Americi na prvom mjestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena ljekovita svojstva za liječenje opeklina, posjekotina, uboda, posljedica zračenja, za njegu kože lica i tijela i drugih dermatoloških problema.

Ljekovita svojstva Aloe vera biljke poznata su od davnina. Zbog njene velike sposobnosti ublažavanja bola i regeneracije kože, aloe vera masovno je korištena za liječenje žrtava atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Aloe vera se danas primjenjuje za lijeenju mnogih bolesti počevši od najbezazlenijih alergija i kožnih infekcija, pa sve do najozbiljnijih bolesti kao sto su astma, bronhitis, dijabetes, rak (pogotivo rak kože), sida i tome slično.

Uz pomoć ove biljke uspješno se liječi i anemija, hepatitis, visak kolesterola u krvi, nesanica, depresija kao i posljedice kemoterapije i radioterapije.

Ova vrlo ljekovita biljka postala je nezamjenjiv sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji posebno za proizvodnju krema za lice i losiona za njegu tijela.

Tako je aloe vera mast zaista odličan za liječenje akni a zbog svojih karakteristika često se nalazi u sastavu dezodoransa.

Aloe vera losioni i gelovi se upotrebljavaju kao zaštita protiv sunca i lijek protiv opeklina izazvanih pretjeranom izlaganju sunčevoj svjetlosti.

Razne kreme na bazi aloe vere daju koži vlaznost i mekoću.

Ne treba zanemariti činjenicu da je ova biljka ujedno i izuzetno hranjiva. U kombinaciji s raznim voćem aloe vera je odličan okrepljujuće prirodni napitak bogat mineralima i vitaminima.

Danas se za liječenje raznih bolesti najviše koristi aloe vera gel.

Aloe vera gel:

Gel aloe vera dobiva se iz unutrašnjosti lista biljke a ustanovljeno je da sadrži cak 250 ljekovitih sastojaka.

Može se piti ili koristiti za vanjsku uporabu a pomaže u liječenju poremećaja metabolizma, upalnih procesa, protiv virusa, bakterija, gljivica, za jačanje imuniteta.

Aloe vera gel također potiče rad unutarnjih organa: jetre, srca, bubrega, žuči. Regulira rad živčanog sustava i pomaže kod odvikavanja od alkohola i pušenja.

Kao sredstvo za lokalnu upotrebu koristan je za liječenje svih kožnih oboljenja, bolova u zglobovima, konjunktivitisa, mrena, za njegu usta i zuba, protiv akni i prhuti i još mnogo toga.

Izvor: narodnilijek

Zapratite nas i podjleite!Hvala.

Author: admin