BRZA DIJETA SA SUHIM ŠLJIVAMA – Skida i do 1 kg dnevno!

Dijeta sa suvim šljivama se smatra za jednu od najbržih, tako da se preporučuje zdravim osobama koje žele da za veoma kratko vreme izgube višak kilograma.

Iskustva ispitanika nam pokazuju da za dva do tri dana možete skinuti i preko 3 kg viška (gotovo kilogram dnevno) – što je izvanredan rezultat! Ukoliko se sprovodi kako treba uz pridržavanje jelovnika i preporučenu fizičku aktivnost efekti mogu biti neverovatni.

Zašto su suve šljive za mršavljenje tako dobre i kako da držite ovu efikasnu ovu trodnevnu dijetu saznajte u nastavku našeg članka!

Suve šljive kalorijska vrednost i sastav

Ako ste se nekad informisali o tome koliko su ove voćke zdrave i korisne za naš organizam, onda vas verovatno i ne čudi da je dijeta sa suvim šljivama toliko popularna i tražena danas.

Naime, suve šljive za mršavljenje su odličan izbor jer ubrzavaju metabolizam zahvaljujući svojim dijetetskim vlaknima pa se baš zbog toga često i preporučuju u ishrani.

Pored vlakana one sadrže još i antioksidanse, tačnije dragoceni beta karoten, zatim Vitamin E i C, fitohemikalije i druge elemente. Kada je reč o mineralima koji ulaze u sastav vredi napomenuti bakar i kalijum.

Kasnije, kada budemo došli do pripreme za dijetu videćete da preporučeni unos iznosi svega 6 suvih voćkica dnevno i uz pomoć njih ćete snabdeti organizam sa 15 grama šećera fruktoze i glukoze i negde oko 25 grama ugljenih hidrata.

Fitonutrijenti koji služe za jačanje imuniteta, neutralisanje slobodnih radikala, ali i za očuvanje ćelija koje sprečavaju nastanak kancera, takođe su sastavni deo ovog voća.

Ako ste u mogućnosti, savetujemo vam da dnevno uzimate barem jednu četvrtinu šolje suvih šljiva, jer na taj način unosite 17 procenata potrebnog dnevnog unosa Vitamina A.

Ista količina suvih šljiva sadrži 15 odsto dijetnih vlakana (one nam pomažu za regulisanje šećera u krvi) i 10 odsto od preporučene dnevne vrednosti kalijuma (konzumiranjem namirnica bogatih kalijumom možemo smanjiti rizike od povišenog krvnog pritiska, srčanog udara kao i drugih srčanih oboljenja). U 100 g suvih šljiva se nalazi blizu 270 kalorija.dijeta sa suvim šljivama 3 dana

Evo i kakav nam meni predlaže dijeta sa suvim šljivama za jedan dan

Doručak:

– 6 suvih šljiva

Užina:

– jedna jabuka

Ručak:

– jedna viršla i kuvano jaje.

Popodnevna Užina:

– isto što i za ručak

Večera:

– čaša niskomasnog jogurta

Kao što se da primetiti iz jelovnika brza dijeta sa suvim šljivama prilično je restriktivna, te se zbog toga nikako ne sme držati duže od 3 dana.

Napominjemo da ovako strogu dijetu smeju primenjivati samo zdrave osobe. Najbolje bi bilo da se najpre konsultujete sa lekarom pre nego što krenete sa njom.

Na samom početku rekli smo da je fizička aktivnost dosta bitna, odnosno pomaže u postizanju još boljih i vidljivijih rezultata. Verovatno se pitate čemu onda dijeta, ali nije baš tako. Evo i odgovora:

Ukoliko budete korigovali samo ishranu, dijeta sa suvim šljivama će postići određene rezultate tj. oni neće izoistati , ali oni nisu ni približni onima koji uključuju i svakodnevnu fizičku aktivnost.

Tu se ne misli naravno na neko posebno treniranje, već lagano trčanje od 15 do 20 minuta, brzo hodanje u prirodi ili nešto treće što vama najviše odgovara.

Postoji varijanta gde se svakog drugog dana koristi dijeta, a između se jede normalno (opet napominjemo da je fizička aktivnost izuzetno poželjna). Dakle, dijetu možete proširiti na 6 dana ali tako da se jedan dan pridržavate jelovnika dijete, drugog dana jedete normalno I tako u krug.

Suve šljive regulišu probavu i ubrzavaju metabolizam

Kada pričamo o zdravstvenim benificijama, dijeta sa suvim šljivama može biti itekako korisna za ubrzanje metabolizma i ozdravljenje celokupnog probavnog trakta.

Plodovi ove biljke bilo sveži ili sušeni, pripremljeni u kompotu, koriste se kao prirodan lek protiv zatvora i naša narodna medicina ih naročito ceni.

anje dobrog i lošeg holesterola u krvi.

Podjednako su efikasne i za zdravlje kostiju (odlični su borci protiv osteoporoze), poboljšavaju vid, sprečavaju ubrzano starenje, ali se koriste i kod problema sa bubrezima i bolovima u žuči.

Suve šljive u kompotu naročito se preporučuju osobama koje obolevaju od hemoroida. One će učiniti stolicu mekšom i volumiziranjom, te će defekacija biti znatno lakša i proteći će bez ikakvih tegoba i smetnji.

Ako imate ozbiljnih problema sa zatvorom stolice i opstipacijom, onda se obavezno konsultujte sa vašim lekarom oko doziranja suvih šljiva, nikako ne započinjite dijetu bez toga.

Kakva su iskustva korisnika sa ovom dijetom

Kao što smo rekli na početku teksta, ukoliko se budete redovno pridržavali plana ishrane I fizičke aktivnosti (20 minuta dnevno) dijeta sa suvim šljivama će biti veoma efikasna.

Naravno, tu dosta utiče imetabolizam koji varira kod svake osobe, ali nam iskustva ispitanika pokazuju da se u proseku može gubiti po jedan kilogram dnevno.

Listajući forume naišli smo na puno pozitivnih komentara kada su suve šljive za mršavljenje u pitanju.

Svakako vam neće škoditi ako ste dobrog zdravlja, ali vodite računa da ne preterate sa dnevnim unosom. Nikako se ne preporučuje da dijeta drži duže od 3 do 4 dana jer je veoma zahtevna i stroga (što se vidi po jelovniku).

Za kraj samo želimo još da napomenemo da je konsultacija sa lekarom obavezna kod osoba koji imaju zdravstvenih problema. Ostalima se takođe preporučuje razgovor sa medicinskim stručnim licem jer, kao većina drugih, tako i dijeta sa suvim šljivama može da bude prezahtevna za ljudski organizam.

Njeni jedini nedostaci su da je ne mogu baš svi primenjivati (problemi sa stolicom i sl.) kao i to da može da traje samo 3 do 4 dana, tako da se maksimalno može izgubiti 4 do 5 kilograma.

Rezime cele priče je da su ove dragocene sušene voćke veoma zdrave za čoveka, tako da se automatski i brza dijeta sa suvim šljivama preporučuje za skidanje viška kilograma, ali i kao odlična prevencija brojnih tegoba.

Izvor: zdravailepa.com

Zapratite nas i podjelite!Hvala.

Author: admin