ČUDESNA BILJKA Lovorov list: Spašava srce, leči urinarne infekcije, smiruje psihu I KAŠALJ! Domaći lijek koji vam može pomoći

Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi disajne puteve…

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje – kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Tjera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suve listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu – stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže elimininisati loš holesterol iz tijela.

Liječi upalu zgloba – uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

Kod urinarnih infekcija – pomješajte prah od lovora sa mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema

Čaj od lovora je dobar za kašalj i bronhitis. Donosimo recept za čaj koji vam može pomoći protiv tegoba s disanjem i plućima.

Lovor je na našem području poznat kao izuzetan kulinarski začin, koji obroke obogaćuje svojom prepoznatljivom aromom i ugodnim okusom.

Lovorov list kao lijek
Lovorov list se još od davnina koristio kao začin, ali i kao lijek, prvenstveno zbog svog antiseptičkog i protuupalnog djelovanja.

Bogat je vitaminima iz B grupe koji pomažu boljem funkcioniranju živčanog i mišićnog sustava, pozitivno utječu na metabolizam, hormonski status i lovor sadrži i brojne minerale: kalij, bakar, mangan, kalcij, selen, željezo, magnezij i cink.

Čaj od lovora se upotrebljava u liječenju bolesti probavnih organa, anoreksije, gubitka apetita, kod šećerne bolesti, kod krvožilnih smetnji, kao i za dezinfekciju prostora u kojima se nalaze virusi gripe, prehlade i razni drugi mikrobi.

Lovorov list djeluje sedativno pa se koristi i u slučaju nervoze, napetosti i kod nesanice, ali ako se pretjera s količinom može izazvati halucinacije.

Author: admin