DOKTORI JE MOLILI DA IM ODA TAJNU: Žena otkrila recept za savršenu krvnu sliku

Ne zna se broj ljudi koji muče muku sa lošom krvnom slikom i anemijom. Kod ovih stanja obično se prepisuju suplementi gvožđa i namirnice bogate ovim mineralom, ali malo ko zna koja kombinacija prirodnih namirnica može da učini pravo čudo za krvnu sliku!

Jedna žena otkrila je stari recept koji je njenoj majci pomogao da vrati krvnu sliku u normalu nakon hemioterapije:

Moja mama već duže vrijeme ima probleme sa krvnom slikom, nizak broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), samim tim nisko željezo i hemoglobin u krvi. Sve to je nastalo kao posljedica mioma (dobroćudnog tumora na maternici) koji je uzrokovao gubitak krv.

Nakon ispijenih svih terapijskih ciklusa preporučenih od ljekara, koji su naravno imali slab učinak, dobila je recept od starije gospođe koju je srela kod ljekara, a koja je isto tako imala probleme s krvnom slikom, jer je bolovala od karcinoma debelog crijeva, i prošla kroz ciluse hemoterapije što joj je doslovno unišštilo krvnu sliku.

Kako je uvjerila mamu i efikasnost lijeka, ona je napravila isti, ispila i nakon ponovljenih nalaza doktorica ju je doslovno pitala: “Čime ste popravili krvnu sliku, dajte mi recept?”

Iz tog razloga želi s vama koji imate isti problem, da podijelim ovaj recept koji je pomogao mojoj mami

Recept za krvnu sliku

Sastojci:

– 300 grama aloa vere (svježe biljke)
– 400 grama divke (možete nabaviti u bolje opskrbljenim marketima, nekada se koristila kao zamjena za kafu)
– 400 grama meda u saču
– 0,5 litra vina od kupina (kupiti u apoteci)
– 0,5 alkohola iz apoteke (etanol 70%)

Priprema:

Za spravljanje lijeka bit će vam potreban stakleni galon. Sve sastojke sameljite, u to dodajte vino od kupine, alkohol i dobro izmiješajte najbolje drvenom kašikom.

Poklopite galon i ostavite da stoji 3 dana, uz povremeno miješanje. Poslije 3 dana, uzmite sterilnu gazu iz apoteke i procijedite. Dobivenu sadržaj bude tamne boje, i konzistencije gustog soka.

Čuvjate u staklenoj flaši ili galonu, i konzumirajte tri puta dnevno po jednu kašiku. Nakon ispijene jedne ture provjerite svoje nalaze i uvjerite se u ispravnost recepta. Mojoj mami je pomogao, nadam se da će i vama.

Lijek se preporučuje svima koji imaju lošu krvnu sliku kao posljedicu nekog malignog oboljenja, anemija usljed iskrvarenja, bubrežnih bolesnika, vegetarijanaca i drugih uzroka malokrvnosti.

Ovaj lijek možete piti koliko god želite, u preporučenoj dnevnoj dozi, a jedini nus efekat je nevjerovatno popravljanje krvne slike kojoj ste težili.

Dodatne informacije:

Anemija predstavlja smanjenje broja crvenih krvnih zrnaca, koncentracije hemoglobina i mase eritroci. Smatra se da 10% ljudske populacije boluje od anemije.

U crvenim krvnim zrnacima se nalazi hemoglonim, za koji se veže kiseonik, pretvara se u oksihemoglobin i donosi kiseonik do svih dijelova tijela u našem organizmu (mozga, srca, mišića…)

Simptomi anemije

Simptomi anemije ovise o nekoliko činitelja, u prvom redu dobi bolesnika, brzini nastanka anemije i općem stanju bolesnika. Blaga anemija obično ne daje nikakve simptome osim opće slabosti, malaksalosti i nepodnošenja težeg fizičkog napora.

Srednja do teška anemija uzrokuje simptome kao što su glavobolje, smanjeni apetit, bljedilo kože, izrazita slabost i malaksalost, nepodnošenje normalnih fizičkih napora, lupanje srca, omaglice i tzv. listanje noktiju (krhki i slabi nokti).

Posljedice neprepoznate i neliječene anemije

Posljedice anemije koje nisu odmah uočljive i koje se ne povezuju s anemijom kad se eventualno i primijete, su blagi zaostatak u motoričkom razvoju, promjene na psihičkom planu u vidu hiperaktivnosti, nezadovoljstva i smetnji ponašanja, a na inetektualnom planu u vidu slabijih rezultata na testovima inteligencije u odnosu na djecu iste dobi koja nisu anemična.

Nije sasvim sigurno je li oporavak tih funkcija moguć u potpunosti i nakon izlječenja anemije.

Izvor: LijekizPrirode.com

Author: admin