“IZVLAČI” OBOLJENJA IZ ČITAVOG TIJELA: Lijek je za artritis, išijas, reumu, upale zglobova, kukova i koljena…

Recept koji svi trebamo znati…

Njemačko-američki „otac“ sirove ishrane i autor knjige Živjeti bez bolesti, Ernst Gunter svojevremeno je objavio zanimljiv recept za liječenje artritisa, gihta, išijasa, reume te ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, koljenima i bolnoj peti (trn u peti). Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

Postupak izrade obloga:

Potrebni su:

– krompir (tri krompira srednje veličine)

– crveni luk (glavica srednje veličine)

– sjeme lana (supena kašika)

Priprema:

Potopite punu supenu kašiku sjemenki lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave škrobastu smjesu. Istovremeno operite sav krompir i izrendajte ga skupa sa korom. Izribajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim sjemenom ohladi dodajte luk i krompir i sve dobro izmješajte. Ocjedite višak tečnosti iz smjese.

Primjena:

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu, odnosno peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu obucite na ruke ili noge te preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tekućinet ne može izlaziti vani. Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. Predlažemo da smjesu zamotate prvo u gazu te položite na oboljelo mjesto, nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili providnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto .

Ove obloge potrebno je držati tokom noći, odnosno za vrijeme spavanja, na oboljelim mjestima te ujutro baciti, a mjesta oprati sapunom i vodom. Ukoliko su mjesta vidna, a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smjesi. Istovremeno sa korišćenjem ovih obloga spolja potrebno je redovno svakodnevno koristiti laneno ulje koje će djelovati iznutra. Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne „izvuče“ oboljenje iz tijela.

Ovaj recept iako ne dolazi iz naših krajeva nadovezuje se na tradiciju koja je u našim narodima poznata od davnina u obliku obloga od luka i krompira za različita upalna stanja. Stoga preporučujemo i našim čitaocima koji imaju neki od navedenih problema da probaju ovaj prirodni metod kako bi se riješili navedenih tegoba.

Izvor: net

Author: admin