NOĆU SE BUDITE IZMEĐU 3:00 i 5:00: To znači samo jedno

Da li se redovno budite u isto vrijeme noću? Pospani, umorani, razdražljivi? Kineski sat, ili „sat bioloških organa“, će vam reći šta ovo može značiti

Biološki organski sat je filozofija prema kojoj je dan podeljen na dvočasovne delove, od kojih je svaki dodeljen drugom organu. Ideja o satu se koristi u akupunkturi u dijagnostici, jer simptomi koji se javljaju redovno u isto vreme mogu ukazivati na probleme sa organom koji u to vreme ima svoj period aktivnosti. Stoga, buđenje u isto vrijeme svakog dana (ili skoro svakog dana) može biti poruka da jedan od naših organa pokušava da nam privuče pažnju.

Teškoće da zaspite između 21 i 23 sata

To može da upozorava na probleme sa imunološkim sistemom, štitnom žlezdom, nadbubrežnim žlijezdama i metabolizmom. Problemi sa uspavljivanjem takođe mogu biti povezani sa stresom. Vježbe opuštanja, trebalo bi da vam pomogne.

Budite se između 23:00 i 1:00 ujutru

Ovo je period aktivnosti žučne kese. Dakle, ako se probudite u ovo vreme, to može značiti probleme sa vašim folikulom. U takvoj situaciji vrijedi razmisliti o promeni ishrane i odustajanju od nezdravih masti.

Prema Kineskom satu, to takođe može značiti da imate mnogo sažaljenja (žuči) prema drugim ljudima. Tada će prihvatanje i oprost pomoći.

Budite se između 1:00 i 3:00

To je period jetre. Možda je njen rad poremećen. Vredi razmisliti o promjeni ishrane i detoksikaciji.

Budite se između 3:00 i 5:00

Vrijeme je za čišćenje debelog crijeva. Zbog toga mnogi ljudi započinju dan odlaskom u toalet.

Emocionalno, ovo vrijeme je povezano sa nestrpljenjem, osjećajem stagnacije i nelagodnosti povezane sa ograničenim mogućnostima za lični razvoj.

Author: admin