SIRUP OD BIJELOG LUKA: Recept protiv infekcije pluća i grudnog koša…

Recept protiv infekcije pluća i grudnog koša…

Dobro je poznato da je bijeli luk nešto poput superhrane s velikim brojem zdravstvenih blagodati. On pomaže proširiti krvne žile, pospješujući tako protok krvi u tijelu i povećavajući energiju, rad mišića i mozga. Zatim tu je činjenica da bijeli luk pomaže u probavi i da sadrži velik broj različitih vitamina i minerala. Uz to, on je također snažan antibakterijski lijek. To mu daje niz različitih specifičnih namjena za one koji se žele liječiti prirodom, uključujući liječenje infekcija prsnog koša.

Evo kako se pravi recept, te za šta je sve učinkovit:

Da biste napravili ovaj sirup od češnjaka, bit će vam potrebno:

– 250ml kipuće vode

– 125g češnjaka, oguljeno i narezano

– 1 žlica zdrobljenih sjemenki komorača

– četvrtina šalica octa (oko 70ml)

– 250g šećera

Upute za pripremu:

Uzmite kipuću vodu i dodajte je češnjaku. Pokrijte ih oboje u loncu i pustite da odstoji 12-24 sata. Kad je to gotovo, uzmite malu tavu i kuhajte sjeme komorača u octu. Sada izvadite lonac s češnjakom i pomiješajte sa komoračom. Zagrijte smjesu i pirjajte dok češnjak ne omekša. Sad ga umrljajte kroz muslin (mrežicu) i pritisnite češnjak kako biste izvukli sok. Zagrijte ovu tekućinu i postupno dodajite više i više šećera. To neprestano miješajte i vidjet ćete da postupno otapa šećer (ali ne dopustite da zakuha). Ovo će stvoriti sirupastu teksturu koju želimo dobiti. Sad ostavite da se sirup ohladi sa strane. Jednom kad je pretočite, prelijte je u bocu i ostavite na tamnom mjestu.

Kako se koristi:

Ovaj sirup je sladak i prijatnog okusa, tako da se glatko spušta kad ga popijete. Kad vam zatreba, dnevno možete uzimati do tri žličice i to će ubrzati vaš oporavak i pomoći u čišćenju infekcije. Također možete pokušati dodati samo malo soli koja također djeluje tako da uništava bakterije. Češnjak se već dugi niz godina koristi kao snažan tretman za sve vrste bolesti. Nekad se koristio za liječenje astme a danas se koristi za liječenje kašlja, promuklosti, drugih infekcija i nakupljanja sluzi. Uvijek imajte pri ruci malo češnjaka, jer zaista je koristan i pravi je dar prirode.

Izvor: net

Author: admin