ZA SAMO NEKOLIKO SATI IZLIJEČITE UPALU KRAJNIKA (RECEPT)…

Ovo preporučujemo svima koji češće oboljevaju od upale grla i krajnika. Nije novost da su naši preci poznavali tajne biljaka i služili se njihovim ljekovitim svojstvima svakodnevno.

Mnogi sačuvani recepti jednako su blagotvorni i danas, samo ih se treba prisjetiti i pripremiti. Za neke od njih nije vam potrebno mnogo namirnica, važnije je malo dobre volje.

Dobre i korisne stvari ne bi se trebale zaboravljati, pa tako ni ovaj recept koji osigurava brz oporavak od grlobolje – rezultate ćete osjetiti već za četiri sata. Jer, prije svega, ono što je dobro i korisno – nikad se ne zaboravlja!

Upali grla i krajnika na kraj možete stati ovim receptom:

80 gr mljevenih sjemenki kima (lat. Carum carvi) prelijte sa 200 ml vode i kuhajte 15 minuta. Smjesa koju ćete dobiti biće gusta i raztezljiva, izgledaće poput taloga kafe.

Procijedite i dodajte 50 ml vode pa pustite da ponovo prokuha. Kada skinete smjesu s vatre, dodajte jednu kašiku konjaka ili vinjaka i to je sve. Dobijeni napitak pijte svakih 30 minuta po 1 kašiku. Već nakon dva sata bol će jenjavati, a gutaćete sve lakše.

Nakon četiri sata završite ispijanje napitka, više neće biti ni potrebno. Ako imate težu upalu, nastaviti piti napitak duže.

Izvor: dnevno.rs

Zapratite nas i podjelite!Hvala.

Author: admin