ŽENE ZAPIŠITE OVAJ RECEPT: Voda od kuhanog krompira će rešiti vaš najveći problem…

Starenje je neizbježan proces a samim time i pojavljivanje sijedih u našoj kosi. To je nešto čega se svi boje najviše (pored pojave bora), ali nažalost, ne možemo to izbjeći. Žene kada počnu primjećivati bijele vlasi u svojoj kosi obično odmah posežu za bojama za kosu u nastojanju da ih sakriju. Međutim, na taj način našu kosu izlažemo raznim vrstama hemikalija i tako se može učiniti više štete za kosu, umjesto rješavanja problema.

Da li postoji prirodno i efikasno rješenje koje garantuje rezultate bez štetnih nuspojava. Odgovor je da! Jedna obična namirnica iz vaše kuhinje je odlična za ovaj problem. Riječ je o krompiru koji vam može pomoći da preokrenete proces sijedih i vratite vašu prirodnu boju kose. Njegova učinkovitost je čak i potvrđen od strane Dr. Anthony Una, koji kaže da je upravo to najučinkovitijie prirodno rješenje protiv sijede kose.

Postupak pripreme je vrlo jednostavan:

Sve što trebate jeste da kuhate koru od nekoliko krompira u loncu s vodom, te ostavite 30 minuta. Nakon toga voda se procijedi, pustite da se malo ohladi i operite kosu sa ovom tekućinom. Ponovite postupak nekoliko puta i ubrzo ćete primjetiti rezultate. Za više ovakvih postova ne oklijevajte i posjetite našu stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Izvor: em-zdravlje.com

Author: admin